-
Priprema20 min
-
Kuhanje2 h
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
U multipraktik dodati chili, luk, bijeli luk i paradajz. Izmiksati.
U tavu dodati 1 kašiku ulja, izmiksano povrće i šećer. Kuhati oko 10 minuta na srednje jakoj vatri.
Dodati sirće, sok od jabuke i 1/2 male kašike soli. Nakon što zavri kuhati još 20 minuta.
Ostaviti umak da se ohladi.
U zdjelu dodati umak, batake, bijeli luk, ružmarin i 1/2 male kašike. Izmiješati i ostaviti da se marinira najmanje 30 minuta.
Pećnicu zagrijati na 190°C.
Piletinu staviti u pekač, preliti marinadom i pokriti s dva sloja aluminijske folije.
Peći 1 h, zatim skinuti foliju i peći još 30 minuta.
U zdjelu dodati jabuke, kupus i mrkvu.
Napraviti dresing od ekstra djevičanskog maslinovog ulja, sirćeta i soli.
Preliti preko salate i izmiješati.
Batake poslužiti sa salatom.
Pikantni bataci
Sastojci
Follow The Directions
U multipraktik dodati chili, luk, bijeli luk i paradajz. Izmiksati.
U tavu dodati 1 kašiku ulja, izmiksano povrće i šećer. Kuhati oko 10 minuta na srednje jakoj vatri.
Dodati sirće, sok od jabuke i 1/2 male kašike soli. Nakon što zavri kuhati još 20 minuta.
Ostaviti umak da se ohladi.
U zdjelu dodati umak, batake, bijeli luk, ružmarin i 1/2 male kašike. Izmiješati i ostaviti da se marinira najmanje 30 minuta.
Pećnicu zagrijati na 190°C.
Piletinu staviti u pekač, preliti marinadom i pokriti s dva sloja aluminijske folije.
Peći 1 h, zatim skinuti foliju i peći još 30 minuta.
U zdjelu dodati jabuke, kupus i mrkvu.
Napraviti dresing od ekstra djevičanskog maslinovog ulja, sirćeta i soli.
Preliti preko salate i izmiješati.
Batake poslužiti sa salatom.