Pikantni bataci

Pikantni bataci
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    2 h
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Korak 1

U multipraktik dodati chili, luk, bijeli luk i paradajz. Izmiksati.

Korak 2

U tavu dodati 1 kašiku ulja, izmiksano povrće i šećer. Kuhati oko 10 minuta na srednje jakoj vatri.

Korak 3

Dodati sirće, sok od jabuke i 1/2 male kašike soli. Nakon što zavri kuhati još 20 minuta.

Korak 4

Ostaviti umak da se ohladi.

Korak 5

U zdjelu dodati umak, batake, bijeli luk, ružmarin i 1/2 male kašike. Izmiješati i ostaviti da se marinira najmanje 30 minuta.

Korak 6

Pećnicu zagrijati na 190°C.

Korak 7

Piletinu staviti u pekač, preliti marinadom i pokriti s dva sloja aluminijske folije.

Korak 8

Peći 1 h, zatim skinuti foliju i peći još 30 minuta.

Korak 9

U zdjelu dodati jabuke, kupus i mrkvu.

Korak 10

Napraviti dresing od ekstra djevičanskog maslinovog ulja, sirćeta i soli.

Korak 11

Preliti preko salate i izmiješati.

Korak 12

Batake poslužiti sa salatom.

Pogledajte još